Hlavní obsah

Zmateného lachtana našli kilometry daleko od vody

Novinky, tcs

Řeka Cowlitz ve státě Washington skýtá lachtanům vítané útočiště, ovšem málokdy se stane, aby policisté narazili na lachtana v lesích, které jsou obyčejně doménou jelenů wapiti. Přesto se o víkendu museli policisté vypořádat s případem zbloudilého lachtana ušatého, kterého našli několik kilometrů od vody.

Foto: Cowlitz County Sheriff Office

Zástupce šerifa si neopomněl udělat na nezvyklé setkání v lese památku.

Článek

První hlášení o výskytu zmateného lachtana dostali policisté z okresu Cowlitz už v sobotu večer. „I když není neobvyklé v Cowlitz River v tuhle část roku na lachtany narazit, bylo jasné, že tenhle lachtan ušatý několikrát špatně zahnul,“ sdělil místní úřad šerifa na svém facebookovém účtu.

Oněch několik špatných odboček, jak poznamenává server CNN, který o události informoval, lachtana dovedlo až do nitra místních hvozdů. S ohledem na noc museli policisté odložit záchrannou akci do rána.

Foto: Cowlitz County Sheriff Office

Lachtan se vrací zpět do svého přirozeného prostředí, v tomto případě Columbia River.

Lachtan mezitím pokračoval ve své cestě dál do zalesněné oblasti. Policisté ho nakonec našli sedět na příjezdové cestě k jednomu z domů na samotě.

Lachtan profackoval kajakáře chobotnicí

Koktejl

K odchycení lachtana se připojili i zaměstnanci místních organizací na ochranu zvířat Cowlitz County Humane Society a WDWF i lidé z oregonského ministerstva pro životní prostředí. Lachtan byl odchycen a vypuštěn do řeky Columbia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám