Hlavní obsah

Zesnulý muž ohlásil změnu bydliště, nyní bydlí dva metry pod zemí

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamburk

Osmaosmdesátiletý Němec oznámil v regionálních novinách změnu svého bydliště. Jakkoli se to může zdát jako obyčejné oznámení, Karl Albrecht tak přesto ve čtvrtek vzbudil pozornost celostátních médií. Adresu svého nového bydliště totiž umístil dva metry pod zem.

Foto: Profimedia.cz

Němec oznámil změnu adresy, aby mohl přátele pozvat na veselou party u svého hrobu. Ilustrační foto

Článek

Albrecht podle agentury Reuters zemřel minulý měsíc ve věku 88 let, sám si však napsal do novin nekrolog. A to v nezvyklém stylu, své přátele totiž pozval na oslavu „plnou života“ do jeho nového podnájmu na hřbitově v Hamburku.

„Přestěhoval jsem se. Má nová adresa je: hřbitov Olhsdorf-Ruhewal, hrob Bx 65/28C,“ stálo v oznámení vydaném v novinách Hamburger Abendblatt.

„Budu poctěn, budou-li mí návštěvníci plní života,“ pokračovalo oznámení.

Květinové šaty a šnaps

Albrecht skutečně myslel na všechno. Oznámení napsal předem a poté zanechal rodině další instrukce. Vdova po Albrechtovi pro deník Anastasia uvedla, že její muž, který pracoval jako pojišťovací agent, byl po celý svůj život vtipálek a miloval smích.

„U hrobu bude připravený šnaps pro každého návštěvníka. Přál by si to tak,“ přiznala s tím, že její muž chtěl, aby na sobě všechny přítomné ženy měly květinové šaty.

„Nikdo by neměl přijít v černém. Můj Karl by nikdy nesnesl pochmurnou náladu,“ dodala Albrechtova žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám