Hlavní obsah

Ženy v pondělí odhalí dekolt a dokáží, že k živelné pohromě nedojde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prohlášení íránského duchovního ajatolláha Kazema Sedighiho, že odhalené ženy způsobují zemětřesení a jiné živelné pohromy, se začala šířit světem a zvedla z židle nejednu příslušnici něžného pohlaví. Na Facebooku teď dokonce vznikla skupina Boobquake (Kozotřesení), která vyzývá ženy z celého světa, aby v pondělí 26. dubna odhalily maximum ze svého dekoltu a dokázaly „pošetilému“ islámskému duchovnímu, že ženská nahota je zcela neškodná.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Akce vznikla na popud Sedighiho prohlášení: „Mnoho žen svým nevhodným oblékáním svádí mládež s cesty, kazí jejich čistotu a podporuje mimomanželský sex ve společnosti, což vede ke zvýšené míře zemětřesení.“

Za dva dny existence skupiny Boobquake je v ní už více než dvacet tisíc členek, které tvrdí, že v pondělí skutečně budou prsa ukazovat víc než dřív.

„Vyzývám další ženy, které o jeho výroku pochybují, aby se připojily a projevily nadpřirozenou moc svých ňader. Nebo si vzaly minisukně. Jak je komu libo a jak kdo chce vyjádřit nedecentnost. Pokud nás bude dost a budeme dostatečně skandální, měly bychom způsobit minimálně zemětřesení. Pokud k němu nedojde, měl by přijít Sedighi a přinést racionální vysvětlení, proč k otřesům země dochází,“ tvrdí autorka skupiny Jennifer McCreightová.

Reklama

Výběr článků

Načítám