Hlavní obsah

Žena zaměnila avokádo za wasabi. Zlomilo jí to srdce

Novinky, nčs

Velmi nepříjemná příhoda potkala nejmenovanou 60letou ženu z Izraele. Ta nešťastně zaměnila při svatební hostině avokádo za wasabi a oheň byl na střeše. Nešťastnice musela být ihned převezena do nemocnice, informoval britský server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Wasabi. Ilustrační foto

Článek

Na svatební hostině si chtěla žena dát avokádo a rozhodně nepočítala s tím, že by zelená pasta mohla být něco naprosto jiného. Bohužel se nejednalo o čím dál oblíbenější ovoce, nýbrž o silně ostré japonské wasabi.

Po konzumaci velkého množství „japonského křenu” pocítila žena tlak na hrudi a musela být ihned převezena do nemocnice, kde jí lékaři diagnostikovali takzvaný „syndrom zlomeného srdce”.

Na vině je často stres

Z medicínského hlediska se jedná o poruchu srdečního svalstva, která postihuje většinou ženy. Název dostala porucha podle okolností, které k ní často vedou, což může být například emocionální stres pří úmrtí blízké osoby. Další skupinou lidí, které může syndrom postihnout, jsou osoby čelící domácímu násilí či finančním problémům. Ohroženi jsou také ti, kteří trpí astmatem.

Žena byla hospitalizována v nemocnici, pravděpodobně jako první osoba, kterou syndrom postihl po konzumaci wasabi. Její zdravotní stav by se podle serveru Daily Mail měl vrátit do normálu během jednoho měsíce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám