Hlavní obsah

Žena volala na policii, aby ji zatkli. Po téměř 1300 telefonátech se dočkala

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operátoři britské tísňové linky mají alespoň na deset týdnů o starost méně. Právě na takovou dobu totiž poslal londýnský soud do vězení čtyřiapadesátiletou Jelenu Bobrovovou, která neustále volala na linku určenou pro krizové případy, vysmívala se policii a vyzývala muže zákona, aby ji zatkli.

Foto: Profimedia.cz

Jelena Bobrovová

Článek

Žena z Londýna podle deníku Evening Standard, který o události informoval, uskutečnila za poslední tři roky celkem 1276 úmyslných zbytečných hovorů. I když už byla obviněna, ve svém jednání pokračovala, přičemž 16. února zavolala během čtyř hodin na tísňovou linku hned 39krát.

Podle vyjádření policie všechny hovory probíhaly podobně, Bobrovová „nesmyslně mumlala a vyzývala policii, aby ji zatkli“. Po třech letech konečně žena bydlící v londýnské městské části Clapham „dosáhla svého“ a soud jí uložil desetitýdenní trest za mřížemi.

Ztracený pes se sám nahlásil na policii. Když mu nepomohli, odešel

Koktejl

S trestem jsou policisté spokojeni. „Vysílá to jasný signál všem, kteří si myslí, že tohle nedospělé jednání je forma zábavy,“ uvedl policista Terry Collman. „V roce 2019 jsme měli 175 tisíc hovorů, které byly vyhodnocené jako zneužití linky. Metropolitní policii to stálo 1,3 milionu liber (zhruba 38 milionů korun),“ dodal strážník. Případ Jeleny Bobrovové pak stál policii zhruba 10 tisíc liber (zhruba 291 tisíc korun).

„Tyhle hovory brání lidem, kteří jsou v nouzi, aby se dovolali na policii a dostalo se jim pomoci, když ji nejvíc potřebují,“ připomněl na závěr Collman.

Reklama

Výběr článků

Načítám