Hlavní obsah

Žena se zasekla ve výtahu v New Yorku. Strávila v něm celý víkend

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkend hrůzy má za sebou třiapadesátiletá Marites Fortalizová. Služebná v rodině newyorského miliardáře Warrena Stephense byla od pátku sama v jeho čtyřpatrovém domě na Manhattanu. Celý víkend ovšem strávila zaseknutá v zaměstnaneckém výtahu mezi prvním a druhým patrem, než ji v pondělí dopoledne vysvobodili hasiči.

Foto: Profimedia.cz

Upper East Side (ilustrační foto)

Článek

Marites Fortalizová, která je v rodině Warrena Stephense zaměstnána už 18 let, byla ve čtyřpatrovém domě v manhattanské čtvrti Upper East Side minimálně od pátku sama. Jedenašedesátiletý Stephens byl podle deníku New York Post, který o události informoval, se svou ženou Harriet v Arkansasu, manželé se ještě několik dní neměli vrátit.

Víkendový úklid ale skončil dříve, než začal. Žena se v pátek večer zasekla v zaměstnaneckém výtahu mezi prvním a druhým patrem. Proč si nedokázala přivolat pomoc, je zatím předmětem vyšetřování, stejně jako to, proč po ní nepátral její manžel.

Že je něco špatně, zjistil až v pondělí ráno kurýr, kterému bylo divné, že mu nikdo neotvírá. Zavolal proto Stephensovi, který následně požádal svou dceru Lauru, aby se zašla podívat, proč Marites neotvírá. Laura následně objevila služebnou ve výtahu a zavolala přes tísňovou linku hasiče. Ti ženu z výtahu vysvobodili. Vyčerpanou, dehydrovanou, ale jinak v pořádku.

Proč nešlo přivolat pomoc, budou zjišťovat úřady

Marites byla převezena do nemocnice na vyšetření, kde zůstala přes noc. Společnost jí dělal manžel a jeden ze členů rodiny Stephensových. „Daří se jí dobře, jen si potřebuje pořádně odpočinout,“ uvedl manžel.

„Zaměstnankyně je po osmnáct let v podstatě členem širší rodiny. Vyšetřujeme tento nešťastný incident a budou přijata taková opatření, aby se už neopakoval,“ stojí v prohlášení rodiny.

Vyšetřovat budou i úřady. Podle městské vyhlášky totiž musí mít každý výtah, který není trvale monitorován, nouzové tlačítko či telefonní spojení s bezpečnostním operátorem. Zaseknutý výtah prošel naposledy kontrolou loni v červenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám