Hlavní obsah

Žena přivedla na svět přirozenou cestou šestikilové dítě

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipsko

V pátek přišlo v nemocnici v Lipsku na svět dítě, které je nejtěžším, jaké se kdy v Německu narodilo. Holčička jménem Jasleen vážila po porodu 6,11 kilogramu. Nejpozoruhodnější na celé události ale je, že se narodila přirozenou cestou.

Foto: Waltraud Grubitzsch, ČTK/AP

Šestikilová holčička Jasleen

Článek

Jednatřicetiletá matka, jejíž jméno nebylo zveřejněno, přišla do Univerzitní nemocnice v Lipsku, kde se o ni po dobu těhotenství starali, v den porodu. V případě takto velkých dětí se většinou přistupuje k císařskému řezu, ale německá maminka zvládla porodit přirozenou cestou.

Jasleen vážila 6110 gramů a měřila 57,5 centimetrů. Průměrná váha holčiček po narození je přitom v Německu 3200 gramů. Podle listu Der Spiegel se jak miminku, tak matce daří dobře. Dítě ovšem zatím zůstává v péči lékařů, kteří ho monitorují.

„Její velikostí jsem byla trochu šokovaná. Moje 11letá dcera měla po narození třetinu její váhy, šestiletý syn pak ještě o něco méně. Měla jsem teď sice trochu větší břicho, ale nenapadlo mě, že mám v sobě takového obra,“ citoval matku rekordního dítěte list Daily Mail.

Za neobvyklou velikostí dítěte podle lékařů možná stála těhotenská cukrovka, kterou žena trpěla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám