Hlavní obsah

Žena nezvěstného podnikatele Moťovského zfalšovala plnou moc, tvrdí její švagr

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kateřina Moťovská, manželka nezvěstného podnikatele Jana Moťovského čelí podle TV Nova vyšetřování, zda se nedopustila podvodu. Generální plná moc podepsaná jejím manželem, který zmizel v srpnu 2008 během pracovní cesty do Francie, je prý falsum a ona teď neoprávněně prodává jeho majetek.

Foto: Petr Horník, Právo

Kateřina Moťovská

Článek

Že je plná moc falzum, tvrdí bratr nezvěstného podnikatele Roman Moťovský. "Můj osobní názor je, že tohle je falsum. V životě by můj bratr své ženě takovouto generální plnou moc nikdy nevydal," řekl v reportáži Roman Moťovský.

"Švagr se mne snaží na poslední chvíli pošpinit a šíří lživé informace. Žádného podvodu jsem se nedopustila a policie ani nepotvrdila nepravost mé plné moci," řekla Novinkám Moťovská.

Zda je plná moc platná, či nikoliv, není zatím jasné. Policie ji zkoumá. "Čeká se na vyřízení právní pomoci ze Španělska, která se týká grafologického posudku," řekla mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Moťovská na potvrzení pravosti či nepravosti čeká už rok a půl. Pokud se ukáže, že je dokument pravý, hodlá Romana Moťovského zažalovat za pomluvy a šíření lží.

"Nechápu, jak si vůbec někdo dovolí s touto nepotvrzenou informací takto nakládat," zlobí se Moťovská.

Napětí v rodině jistě zvýšil fakt, že Kateřina Moťovská prodala po zmizení Moťovského soutěž Miss, kterou vlastnil, a loni také vilu v Jevanech známou jako Gottland.

"K důvodu, proč jsem prodala Miss ČR, jsem se už několikrát vyjádřila, bylo potřeba zaplatit za manžela milionové dluhy. Vila v Jevanech byla v dezolátním stavu a bylo by potřeba velké rekonstrukce, aby se úplně nerozpadla. Prodat ji bylo to nejrozumnější, co jsem mohla udělat, abych zhodnotila manželův majetek. Peníze jsou uloženy a čekají na dědické řízení, podle kterého budou vyplaceny právoplatnému dědici," uvádí Moťovská.

"Zajímavé je, proč nikdo neřeší, jak se Roman Moťovský dostal do funkcí ve firmách, ve kterých nikdy nebyl, jak je možné, že již po dvou měsících po manželově zmizení se snažil prodat nemovitost v Řitce, sbírku mincí a tak dále," říká Moťovská.

Mám stále co dělat, abych se vypořádala s manželovým zmizením, otázkami své dcery, která na tatínka stále nezapomněla a nemám už sílu poslouchat, že snad rozkrádám majetek, nebo jsem nějaká podvodnice. Na to, abych své jméno očistila a domohla se spravedlnosti, mám ještě síly dost," dodala Moťovská.

Reklama

Související články

Kateřina Moťovská: Můj manžel žije

Zmizelý podnikatel a nový majitel soutěže Miss ČR Jan Moťovský podle slov jeho manželky Kateřiny žije. Po Moťovském, který na začátku srpna odletěl za byznysem...

Výběr článků

Načítám