Hlavní obsah

Žena nabarvila kočku narůžovo, aby se jí hodila k vlasům

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Swindon

Touha po splynutí s domácím mazlíčkem někdy vede k opravdu zvláštním pohnutkám. Dvaadvacetiletou Britku například napadlo nabarvit svou kočku narůžovo, aby ladila k jejím vlasům. Majitelka kočky Oi Natasha Gregoryová z anglického Swindonu to přiznala poté, co se o případ začala zajímat skupina ochránců zvířat.

Foto: Profimedia.cz

Kočka jménem Oi nabarvená narůžovo po četném koupání již hodně vybledla.

Článek

Gregoryová, která je matka dvou dětí, přiznala, že se nechala inspirovat americkou televizní show a své kočce na čistě bílou srst aplikovala růžové potravinové barvivo.

„Je to moje nejoblíbenější barva, miluji ji. Obarvila jsem si narůžovo vlasy, zbožňuji růžové oblečení. Změnit i Oi narůžovo se mi zdálo jako dobrý nápad. Vždycky jsem chtěla růžové zvíře, něco jako jsou mé vlasy,“ řekla pro deník The Sun Gregoryová. Její fotografii agentury nezveřejnily.

Foto: Profimedia.cz

Majitelka se hájila tím, že potravinové barvivo zvířatům ani lidem uškodit nemůže.

„Přečetla jsem si pokyny, jak používat barvivo a nebyla tam žádná zmínka o tom, že by škodilo lidem či zvířatům. Jíme také uměle barvené potraviny, takže jsem věděla, že v tom není nic jedovatého,“ pokračovala mladá Britka v obhajobě svého jednání.

Růžové kočky pobíhající po venku si všiml soused, za jehož plotem se Oi procházela. Muž následně kontaktoval ochránce zvířat. Ti kočku odchytli, postarali se o ní a snažili se z ní koupáním barvu dostat. Gregoryová již skupinu kontaktovala s požadavkem jejího navrácení.

Foto: Profimedia.cz

O kočku se nyní starají pracovníci chovatelské stanice.

Muž, který se zrovna vracel z hospody, když Oi zahlédl, sdělil doma manželce, že jim po zahradě pobíhá růžová kočka. Žena ho prý okřikla a řekla, ať se z toho jde raději vyspat.

Veterinářka Penny Gillespieová, která se o zvíře starala v době, když byla dočasně v chovatelské stanici řekla, že zpočátku byla barva tak výrazná, že kočka téměř svítila ve tmě. Po několikanásobném vykoupání prý barva již hodně vybledla. „Ročně projde mou stanicí na 600 koček, ale nabarvenou jsem za celých devět let, co tady pracuji, neviděla,“ konstatovala Gillespieová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám