Hlavní obsah

Zemřel Mr. Goxx, slavný kryptokřeček

Smutná zpráva oblétla svět kryptoměn –⁠ nečekaně zemřel Mr. Goxx, slavný křeček, který s kryptoměnami obchodoval. Proslavil se zejména tím, že měl větší úspěšnost než mnozí zkušení matadoři.

Foto: Profimedia.cz

Křeček svými schopnostmi předčil zkušené manažery. Ilustrační foto

Článek

Zesnulý kryptokřeček Mr. Goxx je důkazem, že s kryptoměnami může obchodovat opravdu každý. A také, že je obchody jsou velmi často dost o štěstí.

Jak jinak si vysvětlit jeho 20procentní úspěšnost nákupů, která překonávala výsledky největších akciových indexů stejně jako firmy Berkshire Hathaway slavného miliardáře Warrena Buffetta.

Mnozí známí manažeři hedgeových i tradičních fondů se museli sklonit před úsudkem jednoho křečka.

A jak vlastně křeček nakupoval? Všechny odpovědi najdete v jeho kleci. Kupovat, prodávat, co, kdy, kam –⁠ na to na všechno vymyslel jeho majitel algoritmus, podle kterého se řídil, i když, dlužno dodat, křečkovi pomohl i tým analytiků.

Křečka ocenil i Elon Musk

Zpočátku křečka provázely drobné neúspěchy, ale pak nastartoval svou kariéru, která ho v září dostala až do hlavní ekonomické relace BBC. Od té chvíle se stal internetovou hvězdou a jeho operace na trzích s kryptoměnami sledovala s úžasem řada fanoušků.

O minulém víkendu ovšem hlodavec odmítl jídlo a v pondělí ráno pak navždy pokojně usnul.

„Báli jsme se tohoto dne jako žádného jiného a jsme opravdu šokováni, že se to stalo právě teď. V hlubokém zármutku musíme oznámit ztrátu našeho milovaného chlupatého přítele,” stojí na jeho twitterovém účtu.

Kryptoměna inspirovaná seriálem Hra na oliheň přišla o téměř veškerou hodnotu

Internet a PC

Kryptokřečka si všiml dokonce i Elon Musk, který na Twitteru napsal, že Mr. Goxx má šílené schopnosti. Tou nejdůležitější bylo, že vnesl světlo do temných okamžiků pandemie, inflace a mnoha druhů problémů.

Reklama

Výběr článků

Načítám