Hlavní obsah

Ze záhadného žlutého ptáka se vyklubal racek namočený v kari

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když útulek Tiggywinkles Wildlife Hospital v britském Haddenhamu nedaleko Oxfordu dostal zprávu, že k němu vezou velkého zářivého žlutooranžového ptáka, zaměstnanci netušili, co mají čekat. Záhy se však ukázalo, že záhadný exotický opeřenec není nic jiného než racek pokrytý od zobáku až po nohy kurkumou nebo kari.

Foto: Facebook Tiggywinkles Wildlife Hospital

Ze záhadného tropického ptáka se vyklubal racek namočený v kurkumě nebo kari.

Článek

Na počátku července obdrželi pracovníci útulku neobvyklý telefonát. Lidé našli u silnice ležet oranžovožlutého velkého ptáka a chystají se ho přivézt. O neobvyklém přírůstku do útulku informoval minulou neděli britský Daily Mail.

„Když nám zavolali, co vezou, vůbec jsme netušili, jaké zvíře čekat, ale rozhodně jsme nečekali toto,“ stojí ve facebookovém příspěvku útulku. Z exotického ptáka se totiž vyklubal racek stříbřitý kompletně pokrytý žlutou barvou.

Charakteristický zápach rovněž napověděl, co žluté zbarvení způsobilo. „Racek se nějak celý zamazal kurkumou nebo kari. Všechna jeho pera tím byla pokrytá, což mu znemožňovalo let, jinak byl ale zdravotně v pořádku,“ uvedli pracovníci útulku.

Léčba tak byla jednoduchá – nešťastný racek dostal pomalou a důkladnou koupel. Nadšený z toho příliš nebyl, ale nakonec skončil opět ve své původní barvě a schopen letu. Po krátké rekonvalescenci byl pták opět vypuštěn na svobodu. Jak se do kari či kurkumy racek dostal, není známo.

Reklama

Výběr článků

Načítám