Hlavní obsah

Zdravotní bratříček vyhrál milión ve hře kámen, nůžky, papír

Novinky, The Times, jky, Novinky
LAS VEGAS

Jamie Langridge z města Odessa v americkém státě Texas vyhrál v přepočtu zhruba milión korun za triumf v americkém šampionátu hry kámen, nůžky, papír. Muž dokráčel k titulu přes více než 300 soutěžících. Informoval o tom britský deník The Times.

Článek

Antoine "Kleště" Maanum, který byl před turnajem považován za jasného favorita, se k triumfu probojovat nedokázal. A to se snažil rozhodit své soupeře tím, že během soubojů nosil červenou boxerskou kápi. Turnaje se účastnili i lékaři, jelikož v této hře na vrcholné úrovni nejsou vykloubená zápěstí či ramena ničím neobvyklým.

Velmi dobře hlídané je také dodržování pravidel. Rozhodčí si dávají velmi dobrý pozor na ten typ pohybu, kdy hráč vrhne takzvaný vertikální papír, který se může poměrně nenápadně změnit v nůžky. Stejně tak jsou hlídané horizontální nůžky - důvod je přesně opačný.

Hra, která bývala užívána spíše jen jako los během sportovních utkání se nyní probojovává na světová pódia. Matti Leshem, který je členem americké komise této hry pustil do oběhu petici pro zařazení tohoto sportu na seznam olympijských disciplín. Jeho hlavním cílem je ale nyní přenést tuto zábavu i do Velké Británie.

"Tento sport vytváří harmonii. Chci vytvořit nadaci, která zpropaguje tento sport jako jednoduchou metodu řešení všech konfliktů," dodal Matti Leshem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám