Hlavní obsah

Zbloudilá kulka jen o vlásek minula devítiletého kluka, proděravěla mu triko

Novinky, Markéta Klánská
Boston

Devítiletý americký chlapec z bostonské čtvrti Dorchester se toto úterý podruhé narodil. Skrz stěnu jeho pokoje z ničeho nic prošla střela, která ho minula jen o vlásek. Přece jenom po sobě ale zanechala malou památku, skrz na skrz proděravěla chlapci triko, které měl zrovna na sobě.

Foto: David Ryneš, Novinky

Devítiletý Američan měl neuvěřitelné štěstí. Zbloudilá kulka mu prostřelila triko, ale tělo minula. Ilustrační foto

Článek

Preston Jackson Stevens byl právě s matkou a sestrou na odchodu z rodinného domu, když si všiml, že nemá brýle. Vrátil se tedy do svého pokoje, kam v tu chvíli přilétla zvenčí kulka.

„Byla strašně rychlá, prošla přesně tudy,“ řekl v rozhovoru pro televizi WHDH Stevens a ukazoval přitom na otvory ve stěně a basketbalovém dresu.

„Pak jsem couvl. Viděl jsem kolem sebe kouř,“ dodal Stevens s tím, že se kouř linul právě od jeho prostřeleného trika.

Matka je stále v šoku

„Nemohu ztratit dalšího člena rodiny. Cítila jsem, že jsem o svého syna mohla přijít stejně, jako jsem přišla o bratra Jamala,“ řekla Prestonova matka Sharon Jacksonová, jejíž bratr, nadějný basketbalista, byl v roce 1995 ubodán k smrti.

„Jsem v šoku. Opravdu nevím, co v tuto chvíli cítit. Bojím se a jsem tak vyčerpaná,“ dodala Jacksonová, která od té doby nemůže v domě klidně spát.

Případu se ujala policie. Snaží se nyní zjistit, kdo a proč v ulici střílel. Prestonovo prostřelené triko si vzala jako důkaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám