Hlavní obsah

Žbirka junior roste v bubeníka

– PRAHA
Novinky, Korzo

Zpěvák Miro Žbirka zakončil své letošní úspěšné turné v nabité pražské Lucerně. Přestože avizovanou Mariku Gombitovou publikum přivítat nemohlo, Miro fanouškům přece jen jedno překvapení připravil. Jeho hit "Cesta zakázanou rýchlosťou" totiž perfektně odbubnoval jeho devítiletý syn David.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

"Vůbec se nestydí a za to ho obdivuju. Já i manželka jsme byli strašně nervózní, ale on je naprosto v pohodě," řekl Meky.

"David se o muziku zajímá už odmalička. Hodně se věnuje hře na klavír, ale bicím propadl již ve třech letech. Tehdy se absolutně zhlédnul v lídrovi kapely Lucie Davidu Kollerovi a okamžitě chtěl být bubeníkem," řekla Davidova maminka Katka Žbirková.

Bubny po mladém Kollerovi

Rodiče mu proto zakoupili dětské plastikové bicí, ale neskutečnou radost mu udělal právě jeho slavný jmenovec a idol.

"David Koller totiž našemu Davidovi daroval bicí soupravu po svém synovi, takže nebylo co řešit. Později jsme mu koupili kompletní dospělácké bicí, které teď zabírají celý jeho dětský pokojíček, vejde se tam už jenom postel," zasmála se paní Žbirková a potvrdila, že David trémou rozhodně netrpí.

"Nechápu to, ale je to tak. Já se v zákulisí Lucerny klepala, on byl úplně klidný. Poprvé si na veřejnosti zabubnoval na svatbě Davida Kollera a už dlouho manžela prosil, aby si mohl zahrát na opravdovém koncertě. Takže teď se mu přání splnilo. Uvidíme, co bude dál, protože klavíru se chce věnovat také," uzavřela Katka.

Reklama

Související témata:

Související články

Zpěvák Miro Žbirka má rád záhady

Zpěvák Miro Žbirka (51) se narodil v Bratislavě, ale nyní žije se svou manželkou Katkou a dvěma dětmi v Praze. Také se mu prý tu dobře sní o tom, jak jednou...

Výběr článků

Načítám