Hlavní obsah

Zběsilé couvání 93leté řidičky málem skončilo tragédií

– San Rafael
Novinky, vps

Labrador jménem O’Neill, který je cvičen na vodícího psa, prošel na začátku týdne v kalifornském městě San Rafael děsivou zkouškou. Při rutinní tréninkové procházce si všiml auta řízeného 93letou řidičkou, která najela na chodník a na psa a jeho dva instruktory zběsile couvala. Jeden z cvičitelů na jeho upozornění zareagoval a na poslední chvíli svou kolegyni a psa dostal mimo nebezpečí.

BEZ KOMENTÁŘE: 93letá řidička při zběsilém couvání málem přejela vodícího psa i s instruktory

 
Článek

Osmnáctiměsíční labrador vedl instruktorku Danielle Alvaradovou, která měla zavázané oči. Na správnost cvičení, jehož cílem bylo ověřit psovu schopnost jít po chodníku rovně, dohlížel další cvičitel Todd Jurek.

Běžný trénink se ale málem změnil v tragédii. Na chodník totiž nacouvala 93letá řidička a řítila se přímo na nicnetušící trojici. Auta si jako první všiml pes, který se nečekaně zastavil. Může se zdát, že zazmatkoval, ale Jurek tuto reakci chválí. Na jejím základě se totiž také otočil a stihl všem zachránit život.

„Zareagoval asi o dvě sekundy dříve než já. Otočil se a pak jsem se otočil já. Vlastně mě upozornil na to, že se za námi odehrávalo něco špatného,“ řekl Jurek televiznímu kanálu KTVU. Dodal, že pes ve zkoušce obstál na jedničku. Za dva až tři měsíce by měl dokončit výcvik a být přiřazen ke klientovi.

Řidička černého vozu původně chtěla zaparkovat, ale ztratila kontrolu nad vozem a vysokou rychlostí se prohnala po chodníku. Zastavila se až za křižovatkou, na které jen těsně minula stojící auto.

„O jejích řidičských schopnostech máme pochybnosti. Budeme tedy žádat, aby byly prověřeny příslušnými úřady. Je opravdu zázrak, že se nikomu nic nestalo,“ okomentovala nehodu 93leté řidičky mluvčí policie ve městě San Rafael Margot Rohrbacherová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám