Hlavní obsah

Zaznamenali jsme jevy, které je těžké vysvětlit, tvrdí o UFO bývalý šéf tajných služeb USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké úřady mají k dispozici podstatně více záznamů o UFO, než uniklo na veřejnost, řekl bývalý ředitel amerických tajných služeb John Ratcliffe. Řadu jevů je podle něj obtížné vysvětlit či logické vysvětlení vůbec nemají.

BEZ KOMENTÁŘE: Pentagon zveřejnil záběry neidentifikovatelného předmětuVideo: Pentagon

 
Článek

Příznivci UFO (unidentified flying object – neidentifikovaný létající předmět) zažívají v posledních letech doslova žně. Nejenže unikly záznamy několika pozorování, díky nařízení nenápadně vsunutému do zákona povolujícího činnost tajných služeb na rok 2021 musí americké ministerstvo obrany a zpravodajské služby do června vytvořit o tomto fenoménu podrobnou zprávu.

Řada případů pozorování UFO se tak zveřejní. O tom, že mnohé nemají dosud uspokojivé vysvětlení, hovořil bývalý šéf tajných služeb John Ratcliffe. „Upřímně, existuje mnohem víc pozorování, než se dostalo na veřejnost,“ uvedl v rozhovoru pro Fox News.

„A když říkáme pozorování, mluvíme o objektech, které byly pozorovány piloty námořnictva či letectva nebo je zaznamenaly satelity. O objektech, jejichž činnost lze obtížně vysvětlit, jejichž pohyby je příliš těžké zopakovat a nemáme k tomu technologie,“ řekl Ratcliffe.

Větší problém než mimozemšťané
Pro Pentagon jsou pozorování objektů, které mohou potenciálně ohrozit bezpečnost pilotů, nesmírně důležitá. Potýká se však s tím, že vzhledem ke zprofanovanosti termínu UFO mají piloti obavy podobná setkání hlásit. V lepším případě mají strach z posměchu, v tom horším čelí podezření, že mají psychické problémy, což by je mohlo připravit o kariéru pilota. I proto se armády po celém světě termínu UFO (Unidentified Flying Object – neidentifikovaný létající předmět) vyhýbají a dávají přednost nové zkratce UAP (Unidentified Aerial Phenomena – neidentifikovaný vzdušný jev).

Jako příklad uvedl neznámé objekty, které letěly rychlostí vyšší než zvuk, aniž by vytvářely aerodynamický třesk. Právě tento příklad však může zchladit některé racionálněji uvažující fanoušky UFO. O sestrojení podobného letounu se několik let snaží NASA i Lockheed Martin a své výsledky plánují představit v roce 2021.

CIA odtajnila stovky nejtajnějších dokumentů o UFO

Koktejl

Podobně můžeme vysvětlit i další na první pohled nepochopitelná pozorování. „Vždy hledáme pravděpodobné vysvětlení,“ uvedl Ratcliffe. „Někdy řešíme, zda naši protivníci disponují technologiemi, které jsou dál, než jsme si mysleli,“ řekl Ratcliffe. Z řady podivných pozorování se vyklube například vzácný meteorologický jev.

„Ale jsou případy, kdy prostě dobré vysvětlení nemáme,” dodal bývalý ředitel tajných služeb s tím, že doufá, že zpráva řadu z věcí lidem osvětlí.

Reklama

Související články

Bývalý maďarský pilot tvrdí, že viděl UFO

Plukovník maďarského letectva ve výslužbě Gyula Knoll (89) oznámil, že v roce 1959 sledoval nad městem Kaposvár UFO. „Byl jsem tehdy se svou stíhačkou MiG-17PF...

Výběr článků

Načítám