Hlavní obsah

Zaživa pohřbené novorozeně přežilo osm dní v zemi

Novinky, vps

Jen těžko uvěřitelných osm dní přežilo v krabici zahrabané v zemi na hřbitově v čínské provincii Kuang-si novorozeně, které tam nechali jeho rodiče. Narodilo se totiž s rozštěpem a oni si mysleli, že si nebudou moci dovolit lékařskou péči.

Foto: Profimedia.cz

Zachráněné dítě v péči zdravotní sestry

Článek

Dítě nalezla žena, která u hřbitova v okresu Tchien-tung sbírala bylinky. Slyšela pláč vycházející ze země, běžela proto zpět do města pro policii. Hlídka našla pod pár centimetry zeminy vlhkou krabici s naříkajícím dítětem, uvedl tento týden zpravodajský web People’s Daily Online.

Podle čínských médií rodiče dítě nechali dítě na hřbitově 24. dubna. O dva dny později, když si mysleli, že je mrtvé, se několik příbuzných vrátilo a v krabici ho zahrabali do země. Tam vydrželo osm dní.

Foto: Profimedia.cz

Místo, kde bylo dítě pohřbené

Lékaři si myslí, že přežilo díky tomu, že do krabice prosakovala dešťová voda a dostal se tam i vzduch. Dítě je teď podle lékařů ve stabilizovaném stavu.

List The Daily Telegraph poznamenal, že podobné případy nejsou v Číně neobvyklé. Rodiče se totiž často bojí, že si nebudou moct dovolit lékařskou péči u svých dětí, které se narodí s vadou.

Policie v souvislosti s objevením dítěte zatkla několik příbuzných, ne však samotné rodiče, a to kvůli nedostatku důkazů, jak uvedla čínská média.

Reklama

Výběr článků

Načítám