Hlavní obsah

Zatloukl si hřebík do hrudi, neštěstí přežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Australští lékaři ve středu zázrakem zachránili tesaře, který si při nehodě v práci do hrudi zapíchl hřebík. Ten začal vážně ohrožovat jeho srdeční oblast. Na místo neštěstí bezprostředně přiletěly záchranářské helikoptéry.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 20.1.2017 Chystaná rekonstrukce Domova Korýtko. Ostrava - Zábřeh, Petruškova ulice 2936/6

Článek

David Cooksley, tiskový mluvčí záchranky, vypověděl, že hřebík prorazil mužovu aortu. Lékařům z nemocnice Gold Coast se však podařilo jej brzy vyndat a sedmatřicetiletému pacientovi zachránit život.

Podle Cooklseyho byl zakrvácený hřeb zaryt ve vaku v okolí srdce a na orgán nebezpečně tlačil. "Muž má extrémní štěstí. Měl by jít a koupit si los," uvedl pro australskou tiskovou agenturu AAP.

Podle mluvčího byl muž do nemocnice převezen během dvaceti minut. Lékaři poté prohlásili, že pacient za život vděčí zejména rychlosti a způsobilosti záchranářů.

Reklama

Související články

Omylem si zatloukl hřebík do hlavy

Australský kutil si zatloukací pistolkou omylem vpravil hřebík do lebky. Nehodu sice přežil, bude však trvat ještě dlouho, než se úplně uzdraví. Informaci...

Výběr článků

Načítám