Hlavní obsah

Zaměstnanec letiště kradl cestujícím zbraně ze zavazadel

Novinky, Klára Fischleinová

Na konci dubna čeká soud mladíka, který na minnesotském letišti šikovně okrádal cestující tak, že jim vlezl do odbavených zavazadel. Kamerový systém ho ale přelstil.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík systematicky vykrádal zavazadla cestujících. Manželka byla jeho komplicem

 
Článek

Mezinárodní letiště Saint Paul v Minneapolisu, největším městě americké Minnesoty, řešilo už od září loňského roku záhadné mizení zbraní ze zavazadel cestujících, kteří tu měli mezipřistání. Aby se krádežím co nejdříve zamezilo, začaly být zbraně speciálně baleny a evidovány jako samostatné zavazadlo. Díky tomu měli vyšetřovatelé konečně údaje o pohybu zbraní. Vedení letiště také nechalo nainstalovat kamerový systém k pásu, po kterém po odbavení kufry a tašky putovaly, než byly přemístěny na palubu letadla.

Záznamy z kamer ukázaly, že zbraně krade třiadvacetiletý David Vang, který na letišti pracoval jako údržbář pásu. Některá projíždějící zavazadla sundal, prohledal, a po odcizení zbraní (nebo dalších předmětů) vrátil zpět na pás. Na nehlídaném parkovišti pro zaměstnance na Vanga čekala v autě manželka a kradené předměty odvezla.

Zloděj se k trestnému činu nejprve nechtěl přiznat, ale později připustil, že takto kradl už od loňského léta. Krádežím se pravděpodobně věnoval už delší dobu, protože v jeho bytě se našlo víc než 700 odcizených předmětů v hodnotě přes 84 tisíc dolarů (v přepočtu okolo 1 665 000 korun). Vang byl zatčen loni v říjnu a ve čtvrtek 25. dubna ho čeká soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám