Hlavní obsah

Zaměstnanci firmy snědli darované sendviče, zřejmě v nich byl jed na krysy

Novinky, Jakub Kynčl
Steinfeld

Dvacet zaměstnanců nejmenované německé firmy muselo být hospitalizováno poté, co neznámý pachatel nechal na prahu bednu sendvičových rolek se vzkazem, že jde o dárek. Zaměstnance nenapadlo nic lepšího než je sníst. Dvacet lidí muselo být hospitalizováno.

Foto: Profimedia.cz

Rolky byly vedle ostatních ingrediencí naplněné zřejmě také jedem na krysy. Ilustrační foto

Článek

Podezřelé sendviče někdo nechal na prahu sídla firmy nacházející se v dolnosaském městě Steinfeld na severozápadu země v úterý. Byla u nich pouze strohá poznámka, že jde o dárek. Podle policie je snědlo celkem 25 zaměstnanců firmy, než si někdo povšiml podivné ingredience.

Zaměstnanci poté zavolali záchrannou službu. Na místě se následně vystřídala doslova flotila vozů záchranné služby, která odvezla dvacet lidí, kteří sendviče pozřeli, na okamžitý zákrok do nejbližší nemocnice. Jméno společnosti stejně jako identitu hladových pracovníků odmítly záchranná služba i policie sdělit.

Zprávy v místních médiích však svorně tvrdí, že "speciální ingrediencí" v sendvičích mohl být jed na krysy. Podle policie byl odvoz lidí do nemocnice preventivním opatřením. Tito lidé byli odvezeni přímo na jednotku intenzivní péče. Nikdo z hospitalizovaných prý nevykazoval známky otravy, lékaři však dopředu nevyloučili ani možnost pomaleji nastupujícího účinku jedu.

Nesnědené rolky byly okamžitě odeslány do Berlína k analýze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám