Hlavní obsah

Záměna telefonního čísla skončila celoživotním přátelstvím

Začalo to celé před dvaceti lety záměnou telefonního čísla a skončilo to celoživotním přátelstvím. Žena z Floridy se tehdy pokoušela dovolat své sestře, ale místo toho se dovolala někomu úplně jinému.

Foto: Profimedia.cz

Záměna čísla změnila oběma život, stali se z nich přátelé. Ilustrační foto

Článek

Když Gladys Hankersonová z Delray Beach na Floridě volala své sestře, podařilo se jí místo číslic 410 vytočit číslice 401. Telefonát vzal jistý Mike Moffitt z Rhode Islandu. Hankersonová se v tu chvíli omluvila a okamžitě zavěsila.

Ve volání chybného čísla ovšem žena z Floridy pokračovala dál. A jednoho dne se Mike Moffit rozhodl, že si s ní popovídá dřív, než zavěsí. „Řekl jsem jí: Pokud hodláte pořád volat, tak si pojďmě popovídat,“ svěřil se CNN.

Moffitt tou dobou pracoval v call centru, a tak ho čas strávený telefonováním nijak neobtěžoval. Naopak, telefonovat si s Gladys Hankersonovu pro něj bylo mnohem příjemnější než telefonáty, které běžně v práci absolvoval.

Svěřovali se navzájem se vším

A tak se stalo, že si dvě spřízněné duše spolu začaly pravidelně telefonovat. Oba si procházeli z různých důvodů složitými obdobími. Gladys byla po rozvodu a zároveň přišla o syna. „Byla jsem v té době na dně a Mike mi pomohl se z toho dna zvednout,“ prozradila Gladys.

Ani Mike to ale v té době neměl jednoduché. Zemřeli mu v té době prarodiče a prázdné místo po nich zaplnily telefonáty s Gladys.

Kdy může fungovat přátelství mezi mužem a ženou

Vztahy a sex

Po 20 letech, kdy si každých pár měsíců zatelefonovali, vzniklo mezi Mikem a Gladys pevné pouto a stali se z nich přátelé, kteří se sobě navzájem byli ochotní svěřovat se vším. Nikdy se však nesetkali. Až minulý týden nastala změna.

Kéž by byli všichni jako Mike, přeje si dojatá Gladys

Během dovolené ke Dni díkůvzdání se Mike se svou rodinou vypravil na jih na Floridu. A když už tam byli a jeli okolo, rozhodli se zastavit u Gladys v Delray Beach. Mike pořídil kytici a zazvonil na zvonek u Gladysina domu.

Tady guvernér, vyhrála jste milion dolarů. Telefonát ženě po očkování změnil život

Koktejl

Když mu otevřela, řekl jen: „Gladys, já jsem Mike z Rhode Islandu.“ Její radost byla nezměrná, otevřela náruč a se slzami v očích Mikea přivítala. Pak ho představila své rodině a povídali si úplně stejně, jako kdyby si telefonovali.

Když Mike odjížděl, bylo to, jako kdyby odjížděl člen rodiny. „Kéž by byli všichni lidi takoví, jako je Mike. Svět by byl lepším místem pro život,“ svěřila se dojatá Gladys.

Reklama

Výběr článků

Načítám