Hlavní obsah

Zákazník testoval auto a projel s ním výlohu ve čtvrtém patře

– Liou-čou
Novinky, Jakub Kynčl

K nehodám s testovanými auty dochází poměrně často. Nabourání takového auta na ulici, když ještě fakticky není vaše, je noční můrou mnoha řidičů a prodejců v autosalónech. Jenže nabourání s ním ve čtvrtém patře budovy, to už je spíše tak trochu scénka z béčkové komedie. V čínském Liou-čou k tomu však nyní doopravdy došlo a jen zázrakem nikdo nepřišel k újmě na zdraví.

Foto: surgiu.com.br

Amatérská fotografie nehody v čínském autosalónu.

Článek

Když zákazník ve čtvrtém patře započal svou jízdu, nedostal se ani na rampu, která by ho vyvezla na ulici. Místo toho, aby sešlápl ve správný moment na brzdu, dupnul na plyn. Auto vyrazilo kupředu a prorazilo skleněnou zeď showroomu, načež viselo přední částí vozu ze čtvrtého patra, přibližně 15 metrů ve vzduchu.

"Ozvala se rána jako z kanónu, vypadlo okno a ze skleněné zdi najednou trčela přední část automobilu," popsal nehodu jeden ze svědků.

Místní policie uvedla, že se vyděšenému řidiči podařilo auto zastavit na poslední chvíli. Z vozu nakonec ve zdraví vylezl on i prodejce, který jel na místě spolujezdce, zadními dvířky.

Situace na čínských silnicích je poměrně bezútěšná a je dána i samotnou výukou řidičů. Nedávno například unikla informace, že žáci autoškoly během proškolování odpovídají třeba na to, jakým směrem musí plivnout v případě potřeby odhlenění, aby si neplivli na auto nebo sami sobě do obličeje.

Nehody jsou v této rozsáhlé zemi až příliš časté. Jen v roce 2010 se jich zde událo 3,9 miliónu. Jízda na dálnici pozpátku prý není v Číně ničím zcela výjimečným.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám