Hlavní obsah

Žák potkal během školní exkurze ve vězení svého odsouzeného otce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srdceryvný okamžik se před několika dny odehrál v jedné z věznic v thajské provincii Rayong, kterou v rámci vzdělávací exkurze navštívila jedna z tamních škol. Jeden z žáků potkal ve věznici svého otce, který si tam odpykává svůj trest. Otec se synem si navzájem padli do náručí a propukli v pláč, napsal deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O nečekaném setkání informoval ve středu na svém facebookovém profilu Arom Khunmoung, vedoucí organizace, která podobné exkurze pro thajské školy a firmy organizuje.

Během exkurze si prý všiml, jak jeden z chlapců brečí a upřeně se dívá na jednoho z vězňů. „Zvláštní na tom byla skutečnost, že slzy v očích měl i vězeň,“ napsal Khunmoung ve svém příspěvku.

„Když jsem se chlapce zeptal, co se děje, odpověděl: ‚Pane učiteli, to je můj otec.‘

Khunmoung následně zařídil, aby se rodinní příslušníci mohli potkat. „Se slzami v očích si navzájem padli do náručí,“ popsal situaci a dodal, že v pláč poté propukli i všichni přítomní.

„Vězeň se svému synovi neustále omlouval a říkal mu, že mu velmi chybí. Zároveň tvrdil, že až ho pustí, bude dobrým člověkem,“ napsal Khunmoung.

„Poté se chlapce zeptal, jestli se za něj stydí, načež mu jeho syn odpověděl, že vůbec ne, a v rámci tradičního thajského gesta pro vyjádření úcty klekl k jeho nohám,“ uzavřel dojemný příběh.

Reklama

Výběr článků

Načítám