Hlavní obsah

Zahoďte kreditky! K zaplacení stačí otisk prstu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Představte si, že třeba při nedávných vánočních nákupech vystojíte dlouhou frontu v supermarketu jen proto, abyste u pokladny zjistili, že jste zapomněli peněženku či platební kartu. Zdá se však, že brzy podobná situace nebude problém - zaplatíte pouhým dotekem prstu.

Článek

Největší americký řetězec supermarketů Kroger nabízí svým zákazníkům ve třech provozovnách v Texasu účast na testovacím programu, kdy platba probíhá za použití otisku prstu. Speciální čtecí stroj jednoduše sejme otisk zákazníka a přiřadí mu odpovídající bankovní konto.

Nový způsob placení si oblíbili studenti a senioři

Společnost se však snaží vyhnout termínu snímání otisků, neboť ten má veřejnost díky detektivkám pevně spjat s policií a zatýkáním. Z téhož důvodu je k identifikaci používán ukazováček, a nikoli palec. Zatím to vypadá, že nová technologie je zákazníky kladně přijímána a je navíc vskutku spolehlivá, takže šetří oběma stranám čas i peníze, prozradila Gary Huddlestonová, manažerka pro styk se zákazníky. Kroger testuje platby otiskem prstu již devět měsíců. Zkušebního provozu se účastní asi deset tisíc zákazníků. Nová metoda placení si získala sympatie zejména u studentů nedaleké Texas AM University a u seniorů. Vedení řetězce se nicméně i přes značný úspěch programu dosud nerozhodlo, zda jej rozšíří i do svých dalších supermarketů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám