Hlavní obsah

Záhadný výherce mnohamiliónového jackpotu skončil za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý zaměstnanec loterijní společnosti Eddie Raymond Tipton byl zatčen poté, co ho úřady ve státě Iowa obvinily z podvodu. Vyklubal se z něj totiž záhadný výherce mnohamiliónového jackpotu. Jako zaměstnanec loterie ale nemohl sázet, a tak se snažil výhru vyzvednout přes jiné osoby, informoval server ABC News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tipton si v prosinci 2010, kdy pracoval pro loterii jako ředitel pro bezpečnost, koupil los, ačkoli zaměstnanci loterií mají ze zákona zakázáno kupovat si losy či vyhrávat ceny. Dopaden byl poté, co se pokoušel za pomoci prostředníků dostat k výhře přesahující 14 miliónů dolarů (zhruba 335 miliónů Kč).

Podezření vzrostlo poté, co se výhru těsně před vypršením lhůty pro přihlášení výherce marně snažil získat newyorský právník. Ten nejprve vystupoval jménem výherce, jehož jméno odmítal prozradit, a pak nárok stáhl.

Nicméně Tipton podle televize ABC ještě léta dokázal unikat vyšetřovatelům. Až loni v říjnu úřady zveřejnily videozáznam z obchodu, kde si záhadný výherce los koupil. Úřady si tehdy nebyly jisté, zda je vítěz zapleten do podvodu, anebo se sám stal obětí zločinu. Každopádně požádaly veřejnost o pomoc s identifikací muže, jehož tvář zakrývala kapuce.

Udal ho kolega

Vyšetřovatele kontaktoval jeho bývalý spolupracovník s podezřením, že se jedná o Tiptona. Detektivové také vyslýchali další osoby a analyzovali z videa Tiptonův hlas. Na parkovišti obchodu, kde si kupoval los, také na záznamech našli jeho auto.

Úřady zjistily, že Tipton se pokoušel k výhře dostat za pomoci druhých osob. Jednou z nich byl i nejmenovaný Kanaďan, který se po příslibu imunity rozhovořil o celém příběhu.

Šéf loterie v Iowě Terry Rich nazval případ nevyzvednutého jackpotu jedním z nejpodivnějších za více než čtvrtstoletí dlouhou historii hry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám