Hlavní obsah

Žabka odmítla opustit banány a urazila s nimi pět tisíc kilometrů

Novinky, Bohumila Kunertová

Malá žabka, která běžně žije v Africe, a můžeme ji najít nejčastěji schovanou pod banánovými listy, se rozhodla pro netradiční výlet. Při sklízení banánů se jich odmítla pustit a i s celým nákladem se vydala na dalekou cestu, při které urazila téměř pět tisíc kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Dvouapůlcentimetrová žabka odmítla opustit svoje oblíbené místo, a procestovala tak s nákladem téměř 5000 kilometrů.

Článek

Dvouapůlcentimetrová žabka cestovatelka se přichytila na zadní stěně jednoho z banánů a celou cestu se z místa nehnula. Na tom samém místě pak nezvaného návštěvníka objevil o téměř pět tisíc kilometrů dál majitel malých potravin v Cambridgi, když otevřel novou krabici s banány.

Majitel obchodu se bál, zda se nejedná o nějaký jedovatý druh, a proto hned zavolal na veterinární kliniku, aby si pro malého černého pasažéra přijeli. Ti po několikadenních testech prokázali, že žabka není jedovatá, ale že se naopak jedná o velmi ohrožený druh.

Majiteli obchodu ale vznikly i tak nepříjemné komplikace, když byl policií vyšetřován, zda není zapleten do obchodu se vzácnými živočišnými druhy. Vše ale nakonec dobře dopadlo. Majitel mohl opět otevřít a žabka světoběžnice, označená za afričku, putovala do zoologické zahrady v Lintonu, kde se přidala ke svým kamarádkám.

"Všichni jsme byli překvapeni, že takovou dlouhou cestu přežila bez úhony. Něco takového by nezvládly ani mnohem odolnější druhy," dodal majitel veterinární kliniky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám