Hlavní obsah

Zábavná videa mu vydělávají stamilióny, teď to ale přepískl

Novinky, vps

Švéd Felix Kjellberg, který je známější pod svou přezdívkou PewDiePie, se proslavil díky webu YouTube, kde je nejlépe vydělávající hvězdou. Teď to ale vypadá, že ve svých videích zašel až moc daleko. V některých jeho výtvorech z poslední doby se totiž objevily odkazy na nacismus nebo antisemitský obsah.

Foto: Profimedia.cz

Felix Kjellberg, známý především jako PewDiePie.

Článek

V jednom z videí Kjellberg zaplatil dvěma Indům, aby drželi cedulku s nápisem „Smrt všem Židům“. V dalším pak ukázal svého fanouška, jak kreslí svastiku, nebo muže oblečeného jako Ježíše, jak říká, že „Hitler neudělal nic špatného“.

Švédský youtuber tvrdí, že chtěl jen ukázat, jak šílený dnešní svět je a jak někteří lidé udělají cokoliv pro pár dolarů. Videa zamýšlel jako vtip, ale prý chápe, že je někdo může považovat za urážlivá. Omluvil se proto a videa stáhnul.

Jeho počínání ale nezůstalo bez následků, uvedl web BBC. S 27letým Švédem totiž ukončilo veškerou spolupráci studio Disney, kterému patří produkční společnost Maker Studios, s níž Kjellberg spolupracoval.

„Felix si vytvořil fanouškovskou základnu provokativností a neuctivostí, ale tentokrát očividně zašel až moc daleko a videa byla nepatřičná,“ uvedla v prohlášení společnost Maker Studios, která se stará o produkci digitálního obsahu a měsíční zhlednutí jejích videí se počítají na miliardy.

Sám Kjellberg se na svém hlavním kanále blíží k 15 miliardám zhlédnutí a uvádí se, že jen za rok 2016 si vydělal kolem 15 miliónů dolarů, což je v přepočtu 380 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám