Hlavní obsah

Za chození bez kalhotek hrozilo dívce sedm let vězení

Novinky, enteruganda.com
KAMPALA

Ugandská dívka, kterou policie zadržela za to, že na novoroční party neměla pod sukní kalhotky, byla nakonec propuštěna na svobodu. Sedmnáctileté Džamel přitom hrozilo až sedm let za nemravné odhalování.

Článek

Dívka během novoročních oslav v ulicích Kampaly vyskočila na pódium a tančila zde v miniskukni, pod níž podle závěrů policie neměla žádné spodní prádlo. V publiku přitom údajně byly i malé děti, které se cpaly praženou kukuřicí a zvědavě koukaly na natřásající se teenagerku. Její fotku přinesly další den ugandské noviny. Džamel však trvá na tom, že pod sukní měla sporé kalhotky typu G-string.

Sousedi ji chtěli ukamenovat

Policie si povedenou tanečnici našla, v 8:30 ráno vtrhla do sídliště v Kitintale a dívku doslova vyrvala z náručí její tety, píše internetová stránka Enter Uganda. Zatčení bylo velmi dramatické, neboť se do všeho připletli sousedé, kteří chtěli Džamel zlynčovat za její nemravnost. Policie však jednala rychle a uchránila dívku před holemi a kameny, s nimiž na ni rozezlení obyvatelé zaútočili.

Rada místo trestu

Na policejní stanici z Džamel, která je sirotkem, vylezlo, že občas sáhne k prostituci, aby si finančně přilepšila. Po výslechu se objevily dohady o tom, kolik jí je vlastně let. Policie tvrdila, že dvacet, a tudíž bude potrestána. Šéf vyšetřovatelů Moses Sakira však nakonec prohlásil, že ve chvíli bujarých oslav byla ještě nezletilá. "Policie se rozhodla, že namísto trestu bude pro Džamel lepší sociální kurátorka," řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám