Hlavní obsah

Z potápějícího se auta vytáhla důchodce až posádka pobřežní stráže

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatické chvilky zažila v sobotu 30. prosince marina St. Andrews v Panam City na severu Floridy. Devětaosmdesátiletý řidič sjel autem z mola do moře a zachránila jej pouze pohotovost posádky lodě pobřežní stráže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Americká pobřežní stráž zachránila muže z potápějícího se autaVideo: US Coast Guard Cutter Marlin, AP

 
Článek

Důchodce nezvládl řízení kvůli blíže nespecifikovaným zdravotním důvodům. Ihned poté, co sjel z mola, se auto s mužem uvnitř začalo potápět. Celý incident naštěstí včas zpozorovala posádka kutru Marlin, který patří Pobřežní stráži. Okamžitě vyslala důchodci uvězněnému ve voze na pomoc člun s několika muži.

Zatímco se auto rychle plnilo vodou, zachránci rozbili okénko zadních dveří a během pár sekund skrz něj starého muže vytáhli. Ten byl následně převezen do nemocnice na vyšetření, které ukázalo, že bude v pořádku.

Auto nechala Pobřežní stráž potopit a vyzvednuto bude později. „Jsem potěšen rychlou reakcí posádky,“ uvedl na stránkách Pobřežní stráže velící důstojník na Marlinu Glenn Bucklin s tím, že bylo štěstí, že se nehoda odehrála právě v okamžiku, kdy byl kutr poblíž.

Pobřežní stráž Spojených států amerických je nejmenší z pěti složek Ozbrojených sil USA. Byla založena v roce 1790 a v současnosti v ní slouží na 42 000 námořníků a má k dispozici na 1600 lodí a 192 letadel.

Reklama

Výběr článků

Načítám