Hlavní obsah

Z nebe v Hongkongu pršely bankovky. Štědrého dárce zadržela policie

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že nemohou pršet peníze z nebe? To neplatilo v sobotu v Hongkongu. Z vrcholu jedné z budov se snášely k zemi bankovky v hodnotě 100 hongkongských dolarů (zhruba 300 Kč). Na svědomí to měl pravděpodobně tamní obchodník s kryptoměnami Wong Ching-Kit. V chudé čtvrti mezi lidi rozhodil blíže nespecifikované množství peněz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z domu v jedné z nejchudších čtvrtí Hongkongu padaly bankovkyVideo: AP

 
Článek

Na videu je zřejmé, jak se dav lidí natahuje po bankovkách, které padají z blízké budovy.

Sám Wong - který je známý jako „mladý mincovní mistr” a věnuje se zejména investování do kryptoměn - nepotvrdil, že peníze byly jeho.

O den později se muž objevil v centru dění znovu, když se ve svém luxusním autě opět chystal lidem rozdávat peníze, tentokrát ve formě poukázek na jídlo v celkové hodnotě 100 tisíc hongkongských dolarů (téměr 300 tisíc Kč). Krátce poté ho ovšem zadržela policie.

Zda nadále bude moci obdarovávat chudé, není jasné. Hongkongská policie ho drží ve vazbě kvůli „podezření z výtržnictví” v souvislosti se sobotním shazováním bankovek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám