Hlavní obsah

Z mrtvého mazlíčka uděláme perlu, nabízí japonská společnost

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská společnost WBE nabízí zájemcům způsob, jak o milovaného mazlíčka nepřijít ani po jeho smrti. Z jeho kostí vytvoří perlu, kterou pak mohou majitelé nosit jako šperk. Žádná levná záležitost to ovšem není, proces vyjde na 134 000 korun, informoval server Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Společnost WBE doufá, že přeměnou mazlíčka v perlu alespoň trochu uleví od bolesti majitelům. „Pokud můžeme zmírnit zármutek lidí, kteří přišli o svého miláčka, budeme rádi,“ uvedl šéf Tomoe Masuda pro japonský list Yomiuri Shimbun. Nepůjde pak samozřejmě o perlu přirozenou, ale takzvaně kultivovanou.

Kultivovaná perla je taková, která vzniká vlivem lidského zásahu. Do tkáně měkkýše se zasune cizorodý předmět, který se v něm uchytí a z něj zdobná kulička vznikne. V tomto případě bude oním cizorodým tělesem kostní fragment kočky nebo psa, což je metoda, s níž přišla právě společnost WBE. Celý proces zabere rok a vyjde na 6000 dolarů, v přepočtu na 134 000 korun.

Server Daily Telegraph připomíná, že nejde o první šperk či předmět, který má připomínat zesnulé. Pamětní klenoty, které v sobě ukrývají například popel, už na trhu jsou, na výběr jsou prsteny, náramky či přívěsky.

V Americe zase jistá společnost nabízí, že mazlíčky promění ve strom. Tedy ne doslova, spíše v kompost. Majitelům předá mazlíčky v podobě pytle s hnojivem a sazenicí stromku. Protože pohřbít kočku nebo psa na zahradě už není módní.

Reklama

Výběr článků

Načítám