Hlavní obsah

Vzácné zvíře vypadá jako živoucí Pikachu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už jste fanouškem japonského fenoménu Pokémon, nebo ne, jméno Pikachu jste už určitě slyšeli. Magická elektrická myš je symbolem Pokémonů a její podobu zná velice dobře celý svět. Australská veterinární klinika nedávno zveřejnila fotky zvířete, které se Pikachuovi nápadně podobá.

Foto: Profimedia.cz

Pikachu (ilustrační foto)

Článek

Veterinární klinika v Boronii, předměstí Melbourne, se pochlubila vzácným pacientem na svém facebookovém profilu. Fotka se okamžitě stala hitem a internetoví uživatele měli jasno – na fotce je legendární Pikachu z masa a kostí.

Ve skutečnosti se jedná o zvíře jménem kusu liščí, respektive jeho vzácnou zlatou variantu. Žlutooranžové zbarvení vzniká vinou nízké hladiny pigmentu melaninu – podobně jako u albínů. V přírodě jsou k vidění vzácně, zejména proto, že kusu jsou noční tvorové a ti zlatě zbarvení jsou pro predátory dobře viditelnou kořistí.

Foto: Profimedia.cz

Zlatá varianta kusu je v přírodě lákavou kořistí pro noční predátory, zejména sovy.

Zvíře, které se dostalo na kliniku, je zhruba pětiměsíční samička. Byla nalezena u cesty a pravděpodobně spadla z matčiných zad.

Pikachu míří do divočiny

Jak pro server IFLScience uvedl veterinář Stephen Reinisch, Pikachu je jenom internetová přezdívka. Samička jméno nedostane, protože zamíří zpět do divočiny a přílišné pouto s ošetřovateli by to mohlo znesnadnit.

I tak nejde o lehký proces, samička je zatím notně vyděšená a pokud taková bude i nadále, její vypuštění zpět nebude možné. „V takovém případě skončí v útulku pro divoká zvířata, kde bude moci žít dlouhý a spokojený život,“ uvedla veterinární klinika na svých stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Běžně zbarvená samice kusu liščího s mládětem

Kusu liščí jsou vačnatci dosahující délky 35 až 55 centimetrů. Je nejběžnějším vačnatcem Austrálie a obývá zalesněné oblasti nebo okraje měst. Zlaté varianty jsou více k vidění v Tasmánii, kde mají kusu méně přirozených nepřátel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám