Hlavní obsah

Výherce miliardového jackpotu se přihlásil za pět minut dvanáct

Novinky, Jakub Štěpánek

Do propadnutí jackpotu ve výši 57 milionů liber (1,6 milardy korun) zbývaly už pouze hodiny a zdálo se, že pohádkové jmění nenajde svého majitele. Těsně před propadnutím časového limitu se ale šťastlivec přihlásil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Od slosování uplynulo téměř půl roku. Od 17. března bylo jasné pouze to, že výherní tiket loterie EuroMillions byl vsazen ve skotském hrabství Ayrshire. Termín pro vyzvednutí výhry měl vypršet v neděli přesně o půlnoci. Jen několik hodin předtím se ale nakonec výherce přihlásil.

„Můžeme potvrdit, že se výherce přihlásil. Momentálně celou situaci ověřujeme a připravujeme transakci. Jakmile bude částka vyplacena, poskytneme další informace,“ uvedla bez dalších detailů mluvčí společnosti Camelot, která danou loterii provozuje.

Přišel o práci a nevěděl, co dál. Přesto nyní přepočítává miliony

Koktejl

Ta už v srpnu apelovala na lidi, kteří si v dané oblasti tiket vsadili, aby svoje čísla zkontrolovali. Výherní kombinace byla 5, 7, 8, 16, 20 a dodatková čísla 2 a 12. U podobně vysokých výher se občas stává, že výherce se nejdříve snaží s výhrou psychicky vyrovnat, ujasnit si priority a teprve poté se dostaví pro pohádkovou výhru.

Šťastný výherce se díky jackpotu zařadí do žebříčku nejbohatších Britů. Podobně bohatý je třeba herec Daniel Radcliffe, představitel Harryho Pottera. Pokud by podobnou sumu vyhrál Čech, dostal by se dokonce do první stovky nejbohatších lidí v zemi.

Hra EuroMillions vznikla v roce 2004 a hraje se v Británii, Francii, Španělsku, Portugalsku, Irsku, Rakousku, Švýcarsku, Belgii a Lucembursku.

Díky sázkovým hrám má několik let miliardáře i Česká republika. V konkurenční evropské loterii Eurojackpot v roce 2015 vyhrál muž z Pardubicka rekordních 2,466 miliardy korun. O pohádkovou výhru se přihlásil po 26 dnech. O čtyři roky později získal další štastlivec 1,412 miliardy korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám