Hlavní obsah

Vydrží? Do skleněného mostu 300 metrů nad propastí bušili kladivy

Novinky, vps

V čínském kaňonu Čang-ťia-ťie ve stejnojmenném národním parku brzy otevřou 430 metrů dlouhý skleněný most. Podobné stavby vždy vzbuzují obavy o bezpečnost. Správci parku se rozhodli pochyby rozprášit originálním způsobem – nechali dobrovolníky, ať do skleněných panelů mlátí kladivy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dobrovolníci testovali odolnost skleněného mostuVideo: Reuters

 
Článek

Organizátoři si byli jistí, že test bude úspěšný, všech 20 dobrovolníků i personál, který je doprovázel, však bylo i přesto připoutáno popruhy. Nad 300metrovou propastí usilovně bouchali těžkými kladivy do skla, jehož strukturu sice porušili, ale žádný panel se jim rozbít nepodařilo. Po prasklých panelech poté ještě přejížděl automobil.

„Celková tloušťka skla je pět centimetrů. Jednotlivé panely jsme k sobě lepili, abychom zpevnili prostor mezi nimi. Každý z panelů má tloušťku 1,5 centimetru,“ citovala agentura Reuters hlavního inženýra Ma Lianga.

Výstavba mostu vyšla na 250 miliónů jüanů, tedy asi 925 miliónů korun. Autoři stavby tvrdí, že se jedná o nejdelší most tohoto druhu na světě.

Stavět se v Čang-ťia-ťie začalo loni v červnu. Správa parku zatím neoznámila oficiální datum otevření mostu, podle čínských médií se ale očekává, že to bude někdy během července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám