Hlavní obsah

Vozítko Curiosity zachytilo na Marsu podivné světlo

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sonda Curiosity, která zkoumá povrch Marsu, pořídila na začátku dubna snímek, na němž je patrné jasné světlo vystupující z nitra rudé planety. Fanoušci záhad už začali spekulovat, že na Marsu určitě existuje inteligentní život, NASA ale jejich nadšení rychle utnula.

BEZ KOMENTÁŘE: Sonda zachytila na Marsu zářící světelný bodVideo: NASA

 
Článek

Na snímku z 3. dubna je v levém horním rohu vidět bílý paprsek světla. Při pohledu na ostatní fotografie je zřejmé, že světlo už na nich není. To však nezastavilo UFO komunitu, aby si přihřála svou polívčičku. Netrvalo to však dlouho a NASA přišla s vyjádřením.

„Na tisících snímcích, které přijímáme z Curiosity, vidíme tyto jasné skvrny skoro každý týden. Můžou být způsobené kosmickými paprsky nebo slunečním zářením odrážejícím se od kamenů na povrchu,“ stojí v prohlášení NASA.

Zachytila sonda na Marsu UFO? Video: NASA

Jedná se tak o případ podobný letícímu objektu, který Curiosity zachytilo nad Marsem na konci ledna. I tehdy se čile spekulovalo o UFO, nejspíše se ale jednalo o meteoroid, kometu či jiný objekt, který se může pohybovat ve sluneční soustavě. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám