Hlavní obsah

Vozítko Curiosity zachytilo nad Marsem neidentifikovaný objekt

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotografie zachycující zářící letící objekt, kterou nedávno pořídilo robotické vozítko Curiosity nad rudou planetou, vzbudila velký ohlas mezi všemi nadšenci do záhad. Okamžitě začali spekulovat, zda se nemůže jednat o UFO. Můžou mít pravdu? S největší pravděpodobností ne.

Zachytila sonda na Marsu UFO? Video: NASA

 
Článek

Objekt by podle ufologů mohlo být jakési vesmírné plavidlo. Na podporu svého tvrzení zdůrazňují, že jasné těleso směřuje vzhůru a na jeho konci je ocas, což naznačuje, že je něčím poháněno.

Skeptici se ale jen smějí, fotka totiž nemá takové rozlišení, aby z ní šlo něco poznat. Jedná se tak podle nich jen o zbožné přání příznivců záhad.

Je tak pravděpodobné, že neznámý objekt je meteoroidem, kometou či jiným z mnoha objektů, které se mohou pohybovat ve sluneční soustavě.

Před časem vzbudila rozruch fotografie vozítka Opportunity, které také operuje na Marsu. Objevil se na ní totiž kámen, jenž na předchozích fotografiích nebyl. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Na Marsu bylo kdysi jezero, Curiosity má důkaz

Robotické vozítko Curiosity, které působí na Marsu, našlo důkaz, že v minulosti se na planetě nacházelo jezero, v němž mohl být život. Alespoň ten mikrobiální....

Na Marsu se objevil záhadný kámen

Vzrušenou debatu odborníků vyvolal snímek pořízený 8. ledna jedním ze dvou amerických robotických vozítek Opportunity Mars Rover.

Výběr článků

Načítám