Hlavní obsah

Vosa na jídelním stole dekapitovala švába a pak s hlavou odletěla

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V přírodě není o drastické výjevy nouze. Jeden takový natočil student Cyrill Fomm z německé Kostnice, na jehož jídelním stole se odehrával dramatický souboj mezi vosou a švábem. Vosa svého protivníka ovšem s lehkostí přemohla, dekapitovala ho a s hlavou odletěla, napsal server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přestože mají švábi pověst téměř nezničitelných tvorů, kteří jsou údajně schopni přežít i jadernou explozi, pro vosu nebyl hmyzí nešťastník prakticky žádným protivníkem.

Nejprve ho převrátila na záda a zatímco divoce mrskal nohama, začala mu s až chirurgickou přesností oddělovat hlavu od těla. Tedy poté, co se jí už to samé za pomoci žihadla podařilo s jednou nohou.

Souboj pokračoval ještě krátkou chvíli, než se vose konečně podařilo ukořistit trofej a odletět s ní. „Bylo fascinující je pozorovat. Přirovnal bych to k wrestlingu, v němž vosa nakonec vyhrála,“ okomentoval dvacetiletý Fomm událost, jež se odehrála na jeho stole.

Švábovo mrtvé tělo se prý ještě nějakou chvíli cukalo. Co s ním Němec udělal posléze není známo, stejně jako není známo, jak naložila vosa s hlavou.

Reklama

Výběr článků

Načítám