Hlavní obsah

Voják prodal svá vyznamenání, aby přispěl na léčbu rakoviny holčičky, kterou nezná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se bývalý britský voják Matthew Goodman dozvěděl o nemoci čtyřleté Lottie Woods-Johnové, ihned věděl, že chce pomoci. Ačkoli dívku nikdy neviděl, rozhodl se prodat svá vyznamenání v aukci, aby pomohl s financováním její léčby. Informoval o tom deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý voják Matthew Goodman se sadou vyznamenání, která dostal za službu v armádě.

Článek

Lottie Woods-Johnová bojuje s agresivním typem dětské rakoviny s názvem neuroblastom. Léčba vyžaduje využití nejvyspělejších metod a je nesmírně nákladná. Rodina holčičky nyní potřebuje 200 tisíc liber (asi 5,7 miliónu korun) a přispět se rozhodl i bývalý člen britských mariňáků Matthew Goodman, který sloužil ve válce v Iráku a Afghánistánu. I když žije asi 150 kilometrů od nemocné holčičky a nikdy ji neviděl, na nic nečekal a vystavil vyznamenání v internetové aukci.

Foto: Profimedia.cz

Lottie Woods-Johnová se svými rodiči.

„Když jsem narazil na fundraisingovou kampaň malé Lottie, která bojuje s rakovinou, byl jsem zdrcený. Vyznamenání mi ležela v šuplíku. Napadlo mě, že bych je mohl využít k něčemu užitečnému,“ svěřil se Daily Mailu Goodman.

Lékaři v červnu minulého roku našli Lottie v žaludku nádor velikosti melounu a diagnostikovali neuroblastom čtvrtého stupně. Ihned zahájili chemoterapii, i tak se ale rakovina rozšířila do kostí a kostní dřeně. V říjnu podstoupila 13hodinovou operaci, během níž jí odstranili 95 procent téměř 13centimetrového nádoru.

Rodiče věří v inovativní léčbu

Holčička nyní podstupuje imunoterapii, ale čelí vysokému riziku, že se jí nemoc vrátí. Její rodiče jsou zoufalí a snaží se získat peníze na inovativní léčbu v USA.

„Lottie má podle lékařů 20procentní šanci na přežití dalších pěti let. Když mě pan Goodman kontaktoval, neměla jsem slov. Jsem mu neskutečně zavázaná,“ řekla matka holčičky Charlotte Woodsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám