Hlavní obsah

Vlak zdemoloval na přejezdu cisternu, posádka vyvázla bez škrábnutí

Novinky, vps
Wellington

Zbytečný risk, který se nevyplatil, předvedl v pátek řidič cisterny v americkém Utahu. Nechtěl se nechat zdržovat blížícím se vlakem a vjel na poslední chvíli na přejezd. Těsné projetí mu však nevyšlo a vlak ho doslova smetl. Cisterna se po nárazu oddělila od vozu a odkutálela se o několik desítek metrů dále. Řidič a jeho spolujezdec jako zázrakem vyvázli bez zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak sešrotoval na přejezdu nákladní auto

 
Článek

Nehodu natočil pomocí svého mobilního telefonu dělník James Wood, který měl zrovna polední pauzu. Jeho čtyřletý syn má rád vlaky, a tak mu chtěl udělat radost záznamem projíždějící nákladní soupravy. Ještě ale netušil, co se mu podaří zachytit.

„Bylo to neskutečné, vypadalo to jako scéna z filmu,“ řekl Wood televizi KSL.

Vlak železniční společnosti Union Pacific před přejezdem ve městě Wellington houkal, ale řidič na to nedbal a pokračoval v cestě. Podle policie řidič později uvedl, že vlak neviděl. Srážka tak byla nevyhnutelná.

„Na chvilku jsem byl jako omráčený. Po chvilce jsem se ale sebral, vypnul jsem kameru na telefonu a vydal se na pomoc. Očekával jsem, že tam naleznu mrtvá těla, ale oba muži byli v pořádku. Neměli ani škrábnutí. Později jsem mluvil i se strojvedoucím vlaku a tomu se také nic nestalo,“ dodal Wood.

Na místě zasahovala wellingtonská policie, hasiči, dálniční hlídka a zdravotnická záchranná služba. Policie zatím nesdělila podrobnosti o dalším vyšetřování nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám