Hlavní obsah

Vjet při povodních na visutý most s náklaďákem nebyl dobrý nápad

Novinky, zkr
Uryum

Řidič nákladního vozu vjel v pátek na visutý, ne příliš stabilní most, který byl v tu chvíli jen kousek nad rozvodněnou řekou v ruské vesnici Uryum. Pod tíhou vozidla se však dřevěná spojnice obou břehů ponořila a náklaďák i s mužem skončil ve vodě, informovala agentura Reuters. Incident natočili ze břehu svědci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič nákladního vozu při povodních strhl most v RuskuVideo: Reuters

 
Článek

Most vyrobený výhradně ze dřeva se nachází v místě, kde dříve stával klasický silniční most. Ten byl však poničen při jedné z předchozích povodní. Místní obyvatelé nemají jinou možnost, jak se dostat na druhou stranu.

V andaluském parlamentu prohnal poslance potkan

Koktejl

Pod váhou náklaďáku se most začal prohýbat. Když bylo vozidlo zhruba v půli cesty, vše strhl proud. Podle dostupných informací řidič nehodu přežil, nákladní vůz se ale zatím nepodařilo z řeky vytáhnout.

Záplavy poškodily také most na Transsibiřské magistrále, kvůli čemuž tam byla přerušena doprava. Jedná se o nejdelší železniční trať na světě, hlavní dopravní tepnu Ruska. Prezident Vladimir Putin proto v pátek vyzval k urychlenému obnovení jejího provozu.

Agentura TASS uvedla, že ve čtvrtek 22. července bylo v Zabajkalské oblasti po silném dešti zatopeno asi 650 domů a odplaveno pět silničních mostů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám