Hlavní obsah

Vítr si během přistání pohrál s dopravním airbusem, ze záběrů jde mráz po zádech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemné okamžiky zažili v pondělí cestující v letadle společnosti British Airways, které na londýnské letiště Heathrow přiletělo ze skotského Aberdeenu. Silný vítr pilotům značně zkomplikoval pokus o přistání a záběry z přistávací dráhy rozhodně nejsou určeny pro lidi, kteří mají strach z létání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pokus o přistání během bouře Corrie v Londýně skončil málem převrácením doparvního letadlaVideo: Reuters

 
Článek

Bouře Corrie, která si ve Velké Británii vyžádala dva lidské životy a tisíce lidí kvůli ní zůstaly bez proudu, komplikovala život i pilotům letadel. V pondělí dopoledne došlo k dramatické situaci v Londýně, kde piloti s vypětím všech sil zabránili převrácení letadla.

U Nizozemska se srazily dvě lodě, z jedné evakuovali 18 námořníků

Evropa

Poryvy větru si pohrály se strojem, který právě dosedal na ranvej, piloti však dokázali letadlo srovnat a znovu nabrat výšku. Během manévru se ocasem letounu dotýkali přistávací dráhy, což potvrzovali i svědci události, kteří uvedli, že z letadla „prášila barva“.

Po takzvaném přistání „touch and go” letadlo opustilo ranvej a piloti airbusu zanedlouho pokus o přistání úspěšně zopakovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám