Hlavní obsah

Vítr odnesl skákací hrad, šest dětí se zranilo

Novinky, Markéta Kautznerová
Tucson

Silný vítr nadzvedl na školní oslavě v Hossman Parku v Tucsonu dětský skákací hrad a obtočil ho kolem lampy. Naštěstí v tu chvíli uvnitř hradu nikdo nebyl, šest přítomných dětí ovšem utrpělo lehká zranění. Podobný případ se letos v Arizoně stal už potřetí.

Článek

„Z ničeho nic se zvedl prašný vítr. Každý se snažil zachytit, co se dalo, vtom se ale vítr vrátil. Svou silou nadzvedl skákací hrad a obtočil ho kolem lampy,“ popsala pro televizi KGUN9 Brandi Edwardsová, která celou situaci také natočila na svůj mobilní telefon.

Rodiče a učitelé dostali děti z hradu právě včas, jeho trosky ale šest malých dětí zasáhly a lehce zranily. Jeden 16letý přihlížející byl navíc odvezen do nemocnice na pozorování.

„Vím, že se něco podobného už několikrát stalo. Děkuji bohu, že byli z hradu všichni venku,“ řekla s úlevou Sarah Johnstonová, která s vysvobozováním dětí pomáhala. Záchranáři uvedli, že rodiče v tomto případě postupovali správně, a tím děti uchránili před mnohem horšími zraněními.

Jak už bylo zmíněno, podobné případy už se letos odehrály. V lednu odnesl vítr ve skákacím hradu dívku až na střechu a minulý měsíc větrem unesený hrad se dvěma dětmi uvnitř přistál uprostřed vozovky.

Reklama

Výběr článků

Načítám