Hlavní obsah

Vítězství v mistrovství světa ve hře na imaginární kytaru obhájil Američan

Ve finském městě Oulu se v pátek konal již dvaadvacátý ročník Air Guitar World Championship, tedy mistrovství světa ve hře na imaginární kytaru. Vítězství z loňska obhájil Američan Matt „Airistotle“ Burns, který za první místo obdržel skutečnou kytaru. Video poskytla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: AirGuitarVideo: Reuters

 
Článek

Jak již název napovídá, účastníci hru na nástroj pouze předstírají. V největším městě severního Finska se letos ve finálovém kole sešlo patnáct „kytaristů“ z celého světa. Vystoupili umělci z USA, Německa, Austrálie, Japonska, Jižní Koreji, Velké Británie, Tchaj-wanu a Švédska.

Ačkoliv bylo mrazivé počasí, nevšední událost přilákala celou řadu zvědavých návštěvníků. Vítězem se stal Američan Matt „Airistotle“ Burns, který zvítězil i v loňském ročníku. Na druhém místě skončili hned dva účastníci, a to Patrick „Ehrwolf“ Culek z Německa a Alexander „The Ninja Assassin“ Roberts z Austrálie. Třetí místo obsadil teprve patnáctiletý Japonec, který si říká Show-Show. Ten vystoupil v zahraničí úplně poprvé.

Hlavním cílem akce je podporovat světový mír. Na oficiálních stránkách se píše, že pokud budou všichni lidé na světě hrát na imaginární kytary, skončí války, zastaví se globální oteplování a zmizí i všechna ostatní zla.

Mistrovství světa se koná každoročně v rámci hudebního festivalu ve finském Oulu, první ročník proběhl roku 1996.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám