Hlavní obsah

VIDEO: Poslední přeživší z Titaniku nemá na starobinec

Právo, znk
LONDÝN
Aktualizováno

Poslední žijící pasažérka luxusního parníku Titanik, který ztroskotal v dubnu 1912, prodává památeční předměty, aby si mohla zaplatit pobyt v domově důchodců. Britka Millvina Deanová (96) doufá, že tím získá přes tři tisíce liber (95 tisíc korun). Uvedla to BBC.

Foto: ČTK

Titanic byl největší lodí své doby, na délku měřil 259,83 metru.

Článek

Do aukce, která proběhne v sobotu, dala Deanová kufr s oblečením, který její rodina dostala po katastrofě od obyvatel New Yorku. Na prodej nabízí i dopisy o odškodném pro svou matku z podpůrného fondu Titaniku a několik raritních reprodukcí lodi včetně té, na níž opouští přístav v Southamptonu.

Důchodkyně se po zlomenině kyčle přestěhovala do soukromého domova důchodců na jihu Anglie. „Nejsem schopná žít sama ve svém domě,“ řekla listu Southern Daily Echo a dodala: „Prodávám vše, za co jde získat peníze, abych si zaplatila pobyt v domově.“

Deanové byly dva měsíce, když se Titanic po nárazu na ledovec potopil v severním Atlantiku. Její rodina cestovala ve třetí třídě a chystala se emigrovat do Kansasu. Zachránila se spolu s bratrem a matkou, otec stejně jako dalších více než 1500 lidí nepřežil. Deanová se stala poslední žijící cestující z lodi poté, co loni zemřela Barbara Daintonová (96).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám