Hlavní obsah

VIDEO: Českou Miss 2009 se stala blondýna Iveta Lutovská

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejkrásnější dívkou pro rok 2009 byla v soutěži krásy Česká Miss zvolena Iveta Lutovská. Korunovala ji Miss Universe 2008 Venezuelanka Dayana Mendozová. Na druhém místě skončila a titul I. České Vicemiss získala Tereza Budková, titul II. České Vicemiss si pak odnesla Zina Šťovíčková. Vítězka obdržela finanční kontrakt v hodnotě miliónu korun, osobní automobil VW Golf, pronájem luxusního bytu a další hodnotné ceny.

Foto: Milan Malíček, Právo

Česká Miss 2009 Iveta Lutovská

Článek

Nejdříve se dívky samy představily a poté se celá dvanáctka předvedla v extravagantních modelech od 12 renomovaných návrhářů. Po promenádě ve výjimečných modelech soutěžící odpovídaly stylem ano/ne na všetečné otázky moderátorů Saši a Václava Rašilovových.

:. Česká Miss 2009 Iveta Lutovskáfoto: Právo/Milan Malíček

Odpovědi na otázky mířené do politiky sice dívky evidentně většinou střílely od boku (třeba přímá volba prezidenta v podání Nicoly Minárikové či radar v ČR Kláry Rychtaříkové), ale ve výsledku nic nepokazily. Tereza Budková se naproti tomu nebála projevit svůj názor, že myšlenka adopce dětí homosexuálními páry se jí spíše nelíbí.

:. Nejkrásnější dívkou pro rok 2009 byla v soutěži Česká Miss zvolena Iveta Lutovská. Na druhém místě skončila Tereza Budková, "bronzovou" pozici získala Zina Šťovíčková. foto: Právo/Milan Malíček

Nejistá Budková

Tereza Budková byla od začátku jednou z hlavních favoritek, ale působila velmi nervózně a zakřiknutě. Sebejistotu jí nedodávalo ani to, že vyhrávala jedno vedlejší ocenění za druhým. Zakřiknutost jí ostatně vytkla po přehlídce v extravagantních modelech i sama ředitelka soutěže Michaela Maláčová.

:. Promenáda v plavkáchfoto: Právo/Milan Malíček

V kolekci plavek Aquila Aqualinea posléze dívky nastoupily před publikum, které na nich zvídavým pohledem hledalo sebemenší chybičky, nutno dodat, že povětšinou marně. Člen poroty a zpěvák skupiny No Name Igor Timko vyzvedl Ivetu Lutovskou, stejně jako režisér Milan Šteindler.

Šest dívek v průběhu večera vypadlo

Přehlídka v plavkách už se ovšem nepromítla do vyhlášení ankety Miss Internet, kterou se pro rok 2009 stala opět dívka číslo 10 Tereza Budková.

:. Šestice superfinalistek České Miss 2009foto: Právo/Milan Malíček

Krátce poté skončil večer pro šestici finalistek. Do tzv. superfinále totiž postoupila pouze šestice soutěžících - číslo 2 Zina Šťovíčková, číslo 4 Leona Grešáková, číslo 5 Nicola Mináriková, číslo 7 Iveta Lutovská, číslo 8 Tereza Šimsová a dívka s číslem 10 Tereza Budková.

Oživením nakupování ve shonu

Příjemným odreagováním byla speciální disciplína, během které musela každá z dívek ještě před finálovým večerem zkusit, jaké to je obléknout se rychle a poměrně levně. Za 45 minut a tři tisíce korun si dívky musely v obchodním centru vybrat oblečení i doplňky, ve kterých by strávily večírek po případném vítězství v soutěži. Tuto disciplínu zvládly podle Maláčové nejlépe Iveta Lutovská a Tereza Budková.

:. Česká Miss 2009 Iveta Lutovskáfoto: Právo/Milan Malíček

Šestice dívek se poté zapotila s profesionálními tanečníky. Maláčová se Šteindlerem pochválili Ivetu Lutovskou a Igor Timko preferoval Terezu Budkovou. Avšak ještě před samotným tipem poroty na vítězku, se celá dvanáctka dívek předvedla v luxusních šatech pocházejících z dílny přední české návrhářky Blanky Matragi. Přehlídce mezi hosty přihlížel i Václav Havel se svou chotí Dagmar.

:. Finále České Miss 2009 se účastnil i Václav Havel s manželkoufoto: Právo/Milan Malíček

Na závěr finálového večera vyslovila porota svůj tip, kterým byla právě dívka s číslem 7 Iveta Lutovská. Názoru porotců dali po chvíli za pravdu i diváci, kteří svými hlasy zvolili Lutovskou za novou Českou Miss. Během večera vystoupili například Dara Rolins, skupina All X, Kamil Střihavka či Petr Bende.

Iveta Lutovská

Barva vlasů: blond

Vystudovala obchodní podnikání a management na VŠ

Motto: Nechovej se k ostatním tak, jak nechceš, aby se chovali oni k tobě

Záliby: vodáctví, cestování, nakupování

Sport: vodní sporty

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám