Hlavní obsah

VIDEO: Brazílie vzdala pátrání po knězi, který uletěl na balóncích

Novinky, ČTK, aš, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRASILIA

Brazilské úřady ve čtvrtek ukončily pátrání po katolickém knězi, který v neděli zmizel nad Atlantikem poté, co se v rámci především dobročinného projektu vznesl k obloze zavěšen na stovkách balonků naplněných heliem. Zatímco záchranáři pátrání vzdali, rodina kněze najala malé soukromé letadlo a hledá ho dál. Místní věřící se stále modlí s nadějí na jeho záchranu.

Foto: Reuters

Kněze vynesly do vzduchu stovky balónků.

Článek

V úterý večer se podařilo na oceánu nalézt u brazilského státu Santa Catarina na jihu země, poblíž místa, odkud se naposled spojil se zemí, několik protržených balónků, ale kněz tam nebyl. Je možné, že vzdušný proud zanesl muže nad moře, ale nelze vyloučit že skončil na pláži nebo v hustém lese.

Kněz měl nejen mobil a GPS, ale taky helmu, speciální hliníkový termooděv, zásoby vody a padák. Byl to zkušený parašutista. Podobnou akci nepodnikl poprvé. Letos 13. ledna ho vyneslo 600 balónků do vzduchu. Během čtyř hodin přeletěl z města Ampere do sousední Argentiny.

Knězi však nešlo jen o rekord. Peníze, které by akcí získal, chtěl použít k vybudování svatostánku a prostoru pro odpočinek pro řidiče nákladních aut, projíždějících největším brazilským přístavem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám