Hlavní obsah

Vídeňská pohřební služba otevřela e-shop s upomínkovými předměty

Obyvatelé rakouské metropole jsou známi svým zvláštním vztahem ke smrti a pohřbívání. Tuto skutečnost nyní znovu potvrdila pohřební služba města Vídně, která otevřela vlastní internetový obchod s upomínkovými předměty. Milovníci černého humoru si v něm mohou zakoupit například trička, hračky, USB klíče ve tvaru koster či rakví, ale i sklenici medu z květin na Ústředním hřbitově.

Foto: shop.bestattungsmuseum.at

Internetová stránka e-shopu vídeňské pohřební služby

Článek

Zájem o neobvyklé suvenýry, které dosud bylo možné zakoupit jen v muzeu pohřebnictví či přes e-mail, mají podle městského podniku lidé z celého světa.

Mezi předměty, které si zájemci mohou v novém e-shopu pořídit, je například černé tričko s nápisem "Poslední vůz je vždy kombík" a obrázkem pohřebního vozu. Pro děti jsou k mání hračky ze stavebnice Lego, mimo jiné pohřební tramvaj, která ulice rakouské metropole brázdila v první polovině 20. století, pohřební vůz či figurky pohřebních zřízenců.

V sekci praktických věcí do domácnosti si mohou lidé koupit například USB klíče ve tvaru koster či lebek, černý hrneček nebo přívěšek na klíče ve tvaru rakve. Cigarety si mohou schovat do kovové krabičky s logem vídeňské pohřební služby a nápisem "Kouření zajišťuje pracovní místa".

Zkrátka nepřijdou ani milovníci jídla. Objednat si mohou v novém internetovém obchodě černé těstoviny ve tvaru lebek se zkříženými hnáty nebo med, který sesbíraly včely z květin rostoucích na zahradách u Vídeňského ústředního hřbitova.

Konfigurátor pohřbu

Vídeňská pohřební služba na sebe tento týden pozornost upoutala již podruhé. V úterý totiž oznámila, že od čtvrtka spustí na svých stránkách takzvaný "pohřební konfigurátor", který by měl obyvatelům rakouské metropole pomoci při plánování pohřbů. Z pohodlí domova si budou moci lidé na internetu sestavit poslední rozloučení podle svého přání: od výběru rakve, květinové výzdoby a hudby přes nadstandardní služby, jako je fotograf, až po výběr náhrobku.

Vídeňská pohřební služba slibuje, že si lidé budou moci v pěti krocích sestavit svůj „pohřeb na přání“. Učinit tak budou moci ještě za života, čímž podle pohřební služby ulehčí práci budoucím pozůstalým.

"Jsme svědky stále větší individualizace smutečních ceremonií, proto naši nabídku neustále rozšiřujeme. V pohřebním konfigurátoru máme širokou paletu produktů a služeb a jsme hrdí na to, že naši zákazníci budou mít nyní k dispozici pohodlný způsob, jak si z domova nakonfigurovat smuteční ceremonii na přání," uvedl Jürgen Sild, ředitel vídeňské městské pohřební služby, která v rakouské metropoli ročně vypraví poslední rozloučení pro zhruba 15 000 nebožtíků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám