Hlavní obsah

Veterán z druhé světové získal v 97 letech středoškolský diplom

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charles Leuzzi, sedmadevadesátiletý válečný veterán z Filadelfie, si na stará kolena splnil svůj životní sen. Od školského úřadu ve Filadelfii totiž nyní obdržel čestný maturitní diplom a dokončil tak střední školu, když jeho studia přerušila druhá světová válka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Veterán z druhé světové války v 97 letech složil maturituVideo: Reuters

 
Článek

Leuzzi neměl jednoduché dětství. „Otec vydělával jenom dvanáct dolarů týdně. Z toho jsme nemohli vyžít, a tak jsem šel pracovat,“ popisuje veterán svou rodinnou situaci ve třicátých letech. Když se konečně na školu dostal, zapojily se USA do druhé světové války a on byl odveden.

O splnění jeho životního snu se postarala jeho dcera Beverly Pintarelliová. Když se ho ptala, co by si chtěl v životě ještě splnit, odpověděl prý jednoduše. „Řekl mi, že nikdy nemohl získat svůj středoškolský diplom,“ vypráví Beverly.

Žena seznámila s přáním svého otce filadelfský školský úřad a ten rodině vyšel vstříc. Leuzzimu letos udělil čestný maturitní diplom. Veterán ho dojatě převzal v kruhu svých nejbližších.

Tím prý však jeho studijní plány nekončí. Držitel dvou purpurových srdcí a dvou bronzových hvězd se prý chystá na vysokou. „Co jiného bych mohl ve svém věku dělat,“ odpověděl Leuzzi se smíchem na otázku reportérky stanice WPVI-TV, zda bude dál pokračovat ve studiu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám