Hlavní obsah

Vesnička Fucking možná zmizí z mapy, starosta to popírá

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fucking

Rakouská vesnička Fucking je už pro novináře starou známou. Veškerá opatření na odlákání nevítaných perverzních turistů doposud selhala. Vesnice s příznačným názvem pro sexuální akt už roky láká vtipálky, kteří tam jezdí souložit. Místní už se bránili všelijak, včetně nainstalování kamer. Nepomohlo nic. Vesničané tak měli podle světových médií koncem týdne hlasovat o změně názvu svého bydliště. Starosta to ale popírá.

Článek

"Vzhledem k choulostivosti problému se očekává stoprocentní účast na hlasování. K tomu bude muset přijít k hlasovací urně všech 104 občanů rakouské vísky," psal ve středu Daily Telegraph.

Průjezd vesničkou Fucking

"Lidé už jsou nyní ve fázi, kdy jsou ochotni prodiskutovat změnu názvu vesnice. Nejdříve ale musí všichni zdejší lidé odhlasovat, zda si tu změnu opravdu přejí," měl říci podle britských médií starosta vesnice Franz Meindl v televizním rozhovoru.

Ten však následně pro jiná média popřel spekulace světového tisku, že se má tato víska kontroverzního názvu přejmenovat. Na názvu, kvůli němuž se nenápadná vesnička nechtěně stala magnetem pro turisty z celého světa, není podle něj nic pohoršlivého.

Starosta: Nechápu, kde se to vzalo

"Nechápu, kde se to v mezinárodním tisku vzalo. Diskutovalo se o tom před několika lety, ale nic z toho nebylo. Určitě to není předmětem diskuse nyní," řekl Meindl údajně otráveným hlasem agentuře Reuters. Informovala o tom ČTK.

Po celá staletí žila vesnice v klidu, a to až do konce druhé světové války, kdy zde pobývaly americké vojenské jednotky. Od té doby sem jezdí vtipálek za vtipálkem. Nejméně 13 cedulí s názvem města již bylo ukradeno.

Polonahé ženy pózující před cedulemi už jsou pro místní něčím zcela běžným. Horší je, když se lidé natáčejí, jak před cedulí souloží. Místní nechali k cedulím umístit kamery, ale ty naprostou většinu cizinců v jejich choutkách ani v nejmenším neodradily.

Zda se tedy z vesnice Fucking může v brzké době stát Fuging či Fugging, není jasné.

Poněkud bizarní název vesnice pochází pravděpodobně ze šestého století našeho letopočtu, kdy zde pobýval vlivný šlechtic Focko. Kombinace jeho jména se staroněmeckým "ing" jako označením pro "z rodu" tak dala vzniknout jménu vesnice, která už dlouhá léta láká nemravné turisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám