Hlavní obsah

Veselá karanténa? V americkém městečku nabízejí zdarma marihuanu pro veterány

Novinky, mšv

Možností, jak někoho udržet během karantény doma, je jistě mnoho. V městečku Sheridan v americkém státě Michigan zvolili nicméně způsob poněkud netradiční. Nabízejí v něm marihuanu zdarma, ale pouze válečným veteránům nebo hendikepovaným lidem, píše server GrowthOp.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Balíčky si mohou bezplatně vyzvednout ti, kteří prokážou, že sloužili v armádě nebo jsou kvůli hendikepu či neschopnosti pracovat na sociální podpoře. „Pro ty, kteří dočasně přišli o práci kvůli viru, je to skvělá věc,“ uvedla pro lokální televizi Wood TV8 Debbie Wrightová, která sloužila u námořnictva.

Iniciátoři akce rozdávají lidem balíčky v hodnotě 150 dolarů, tedy přes tři a půl tisíce korun. Kromě sušené marihuany obsahují ještě nějaké dobroty a konopné produkty.

Dbá se i na bezpečnostní doporučení. „Všichni nosí roušky a rukavice. Snažíme se udržovat rozestupy, nikdo není v budově, všichni se musejí předem registrovat, je to podobné jako výdej jídla,“ uvedl pro televizi organizátor David Overholt. Na akci navíc dohlížejí i policisté, aby se ujistili, že nebudou žádná pravidla a bezpečnostní doporučení porušena.

Prodej marihuany v USA láme v době pandemie rekordy

Koronavirus

Organizátoři doufají, že se k nápadu připojí i další americká města, tedy v těch státech, kde je užívání marihuany povoleno nejen pro lékařské, ale i rekreační účely. K nim patří kromě Michiganu například Kalifornie, Colorado, Oregon nebo Washington.

Reklama

Výběr článků

Načítám